zips’s Angel’s Ser

 Amiben az álmok megtestesülnek, ami igazán nemzetközivé teszi a zip’s sörét. Az első gondolatok tavasszal születtek meg. Aztán az elképzelések lassan, hosszas előkészítő munkával valósággá váltak. Persze ehhez is kellett az a szakmai tudás, az az egyediség, ami a zip’s-et jellemzi.

Az országban egyetlen sörfőző cégként a zip’s-nek sikerült együttműködést kötnie a Jamesonnal, az ír whiskyt készítő vállalattal. A projekt különleges és egyedülálló, hiszen a Jameson bourbon hordóiban zip’s sör készül. Mégpedig limitált kiadás, vagyis csupán néhány ezer üveg zip’s sör készül ezekben a hordókban.

És az álom máris valóság: ez az Angel’s Ser.

Vagyis az angyalok része. Ezúttal azonban sör formájában testesül meg ez a beszédes angol kifejezés.

Na, de mi is készül a hordókban?

A sör, ami a Jameson whisky érlelésére használt bourbon hordókba került, egy klasszikus amerikai pale ale alaprecept, amit pezsgőélesztővel erjesztenek. Néhány hónap múlva a sör visszakerül majd az erjesztőtartályba, ahol mustot adnak hozzá. Ezt friss pezsgőélesztővel újraerjesztik – ettől természetes eredetű széndioxid tartalma lesz.

Barrel aged Pale Ale, világos sör

 Pár zsák különleges maláta, egzotikus komlók, több évtized whisky és néhány fürt szőlő aromája, pezsgő harmóniával – ez kerül a palackba.

Összetevők: kezelt víz, árpamaláta, must, keserű komló, aroma komló, sörélesztő

Hol, kinek és mikor?

 A zip’s Angel’s Ser már készül. Néhány hónap és palackba kerül az angyalok söre. Miután limitált kiadás és csak néhány ezer palack készül belőle, igazán különleges, egyedi megjelenése lesz. Előrendelést is lehet igényelni, erről időben értesülhet mindenki.
Egy biztos: az igazi sörrajongók nem maradhatnak le a zip’s Angel’s Serről.